How to tell if you have 200 mounts for achievement?

For discussion of the upcoming 5.3 patch, and any finds on the PTR.
Forum rules
Treat others with respect. Report, don't respond. Read the complete forum rules.
Message
Author
User avatar
Quiv
 Community Resource
 Community Resource
Posts: 2916
Joined: Fri Dec 10, 2010 10:56 am
Realm: Thrall - Garona (US)
Gender: Dood

How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#1 Unread post by Quiv » Tue Apr 30, 2013 6:17 pm

OK so simple question.

Now that mounts are account bound, I am curious how we are supposed to tell when we have 200 mounts (or, more importantly, how close we are so we can plan accordingly).

I looked at my 11 characters on my main realm, both in game and armory, and I am getting numbers all over the place.

Horde:
Hunter 1: in game: 193. armory: 192.
Hunter 2: in game: 193. armory: 192.
Paladin: in game: 195. armory: 194.
DK: in game: 195. armory: 193.
Druid: in game: 193. armory: 192.
Priest: in game: 193. armory: 192.
Mage: in game: 193. armory:
Warrior: in game: 193. armory: 192.
Monk: in game: 193. armory: 192.

Alliance:
Hunter 3: in game: 152. armory: 151.
Shaman: in game: 152. armory 151.

My DK and paladin have both class mounts. Most horde players have 193 in game. So does that mean 193 + 4 class mounts = 197? Is that the true number I am at?

I am also not sure how Alliance to Horde mounts work toward counting this number. Do the horde wolves and alliances steeds cancel each other out?

I am trying to plan out how many I need to get so I can get the achievement, but at this point, I am lost.
Image

User avatar
Bonita
Master Hunter
Master Hunter
Posts: 1171
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:06 pm
Realm: Whisperwind (A), Nesingwary (H),
Gender: Female

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#2 Unread post by Bonita » Tue Apr 30, 2013 7:40 pm

I do know that the horde mounts that are the alliance equivalent cancel each other out (same thing the other way around). Besides that I'm not sure.

Image
Sig made by Iggypuff
Credit to Sookie, Kurenio, Thorka and Karin for the amazing sigs they made me and Kurenio, Thorka and Seilahyn for the awesome avatars.
Flight Rising!


User avatar
GormanGhaste
Illustrious Master Hunter
Illustrious Master Hunter
Posts: 4910
Joined: Tue Mar 09, 2010 2:00 pm
Realm: Uldaman (and Ravencrest)

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#3 Unread post by GormanGhaste » Tue Apr 30, 2013 9:41 pm

I'm guessing you need to get five more that your Hordies can use, then sign on to either your DK or pally.
Browncloaks Unite

User avatar
Quiv
 Community Resource
 Community Resource
Posts: 2916
Joined: Fri Dec 10, 2010 10:56 am
Realm: Thrall - Garona (US)
Gender: Dood

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#4 Unread post by Quiv » Tue Apr 30, 2013 9:46 pm

GormanGhaste wrote:I'm guessing you need to get five more that your Hordies can use, then sign on to either your DK or pally.
That would assume class mounts cancel each other out I guess. 2 lock mounts = 2 paladin mounts (regardless of race) = 2 DK mounts.
Image

User avatar
Sasrei
Grand Master Hunter
Grand Master Hunter
Posts: 2077
Joined: Sun Apr 25, 2010 10:25 am
Realm: US - Icecrown, Nesinwary
Gender: Chick
Location: Some strange unknown world

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#5 Unread post by Sasrei » Tue Apr 30, 2013 9:58 pm

In game only is the one you should care about :)

Image

thank you Ashaine and Kurenio!!!!


User avatar
Bulletdance
Grand Master Hunter
Grand Master Hunter
Posts: 2096
Joined: Thu Jan 14, 2010 6:20 pm
Realm: Vek'nilash
Location: PA

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#6 Unread post by Bulletdance » Tue Apr 30, 2013 10:37 pm

I might be wrong about this, but I think it doesn't total up everything. A single char needs to have 200. I hope I'm wrong,but that seems to be the way it worked for me for the 150 mounts thing.

User avatar
Wain
The Insane
The Insane
Posts: 11694
Joined: Tue Jul 27, 2010 1:54 am
Gender: Male

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#7 Unread post by Wain » Tue Apr 30, 2013 11:04 pm

Maybe I'm remembering wrong, but weren't class mounts ignored for previous levels of this achievement? I thought they didn't count. I'm probably wrong.
Shaman avatar by Spiritbinder.

User avatar
Castile
Grand Master Hunter
Grand Master Hunter
Posts: 2837
Joined: Tue Jul 12, 2011 7:03 am
Realm: Nagrand
Gender: Female
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#8 Unread post by Castile » Wed May 01, 2013 12:39 am

Your alliance toons shouldnt be that different in number, do you have 2 accounts by chance?

I've found that changing one toon to the other account I loose my store bought mounts. I have to make a dk every time i switch between the accounts to get them back (im soooo over those 4 quests to get to the mailbox lol!). All because I'm anal about all my toons being on that one screen lol!

Image

Battle for Azeroth
Balance Druid ~Sakurie~ , BM Hunter ~Castile~, Prot Paladin ~Tsurani~


User avatar
SpiritBinder
Mount Master
Mount Master
Posts: 3255
Joined: Tue Jan 05, 2010 11:45 pm
Realm: Aman'Thul
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#9 Unread post by SpiritBinder » Wed May 01, 2013 3:07 am

Whats your toons name Quiv?

Image

T A N N O NT H E S P I R I T B I N D E R

­
­
­

User avatar
Bonita
Master Hunter
Master Hunter
Posts: 1171
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:06 pm
Realm: Whisperwind (A), Nesingwary (H),
Gender: Female

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#10 Unread post by Bonita » Wed May 01, 2013 3:08 am

Wain wrote:Maybe I'm remembering wrong, but weren't class mounts ignored for previous levels of this achievement? I thought they didn't count. I'm probably wrong.
I don't think they were. I remember logging onto my Paladin to make gems and got the 150 achievement. (Course there was that bug where you didn't get achievements unless you relogged or toon hopped... Might have just been that)

Image
Sig made by Iggypuff
Credit to Sookie, Kurenio, Thorka and Karin for the amazing sigs they made me and Kurenio, Thorka and Seilahyn for the awesome avatars.
Flight Rising!


User avatar
SpiritBinder
Mount Master
Mount Master
Posts: 3255
Joined: Tue Jan 05, 2010 11:45 pm
Realm: Aman'Thul
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#11 Unread post by SpiritBinder » Wed May 01, 2013 3:38 am

Sasrei = 203
Wain = 197
Castilé = Below 170 (Btw, omg you live in Perh too, and OMG Your on my REALM! Shut the Front Door, No Way!!! :shock: )
Gorman = Below 166

Image

T A N N O NT H E S P I R I T B I N D E R

­
­
­

User avatar
GormanGhaste
Illustrious Master Hunter
Illustrious Master Hunter
Posts: 4910
Joined: Tue Mar 09, 2010 2:00 pm
Realm: Uldaman (and Ravencrest)

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#12 Unread post by GormanGhaste » Wed May 01, 2013 5:25 am

*submissively skitters off this thread, intimidated by the leetfulness* :)
Browncloaks Unite

User avatar
SpiritBinder
Mount Master
Mount Master
Posts: 3255
Joined: Tue Jan 05, 2010 11:45 pm
Realm: Aman'Thul
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#13 Unread post by SpiritBinder » Wed May 01, 2013 6:57 am

No no, not at all, it's just that your posting name and toons name are the same, so was easy to check.

It's not the size of your collection that counts, but how well you ride! :lol:

Image

T A N N O NT H E S P I R I T B I N D E R

­
­
­

User avatar
Quiv
 Community Resource
 Community Resource
Posts: 2916
Joined: Fri Dec 10, 2010 10:56 am
Realm: Thrall - Garona (US)
Gender: Dood

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#14 Unread post by Quiv » Wed May 01, 2013 7:14 am

Castilé wrote:Your alliance toons shouldnt be that different in number, do you have 2 accounts by chance?
Nope same account. Same realm even.
Spiritbinder wrote:Whats your toons name Quiv?
US-Thrall

Horde:
Quiv
Eggsaladin
Beefgrip
Gardetto
Humanatee
Malyghost
Tanooki
Chaosong
Lotusong

Alliance:
Jozeff
Krays
Image

User avatar
Sar
Journeyman Hunter
Journeyman Hunter
Posts: 218
Joined: Wed Aug 15, 2012 3:47 am
Realm: Argent Dawn EU
Gender: Female Void Elf
Contact:

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#15 Unread post by Sar » Wed May 01, 2013 11:30 am

Mount numbers will differ due to class, profession and faction exclusive mounts that don't transfer between characters. The game counts a mount if that particular character can use it, so if your tailoring, engineering paladin will have several mounts that your herbalist, enchanting warrior can't use. Thus the difference between characters.

But the X amount of mounts will look at the char with the most amount of usable mounts for the ach, so once one hits 200, you'll get the reward mount on all characters.
Social Media: YouTube | Twitter | Nerd Rooted

User avatar
Quiv
 Community Resource
 Community Resource
Posts: 2916
Joined: Fri Dec 10, 2010 10:56 am
Realm: Thrall - Garona (US)
Gender: Dood

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#16 Unread post by Quiv » Wed May 01, 2013 7:30 pm

I guess I should have made my paladin or DK a Tailor/Engineer oO
Image

User avatar
SpiritBinder
Mount Master
Mount Master
Posts: 3255
Joined: Tue Jan 05, 2010 11:45 pm
Realm: Aman'Thul
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#17 Unread post by SpiritBinder » Wed May 01, 2013 9:05 pm

Eggsaladin has the most at 195 mounts
Quivering wrote:I guess I should have made my paladin or DK a Tailor/Engineer oO


Personally I think with all being equal, they should make class mounts NOT count in the achievements, or if they must, have them count for ALL toons associated with your account. Any profession mounts can be dropped or obtained by any toon, so as much as it may be annoying to have tailor/engineer, it's still doable... but I can’t re-roll my hunter into a Pally/DK/Warlock to gain 2 more free mounts. That... I feel is unequal in a world they are supposedly trying to make "fair"
Last edited by SpiritBinder on Wed May 01, 2013 10:41 pm, edited 3 times in total.

Image

T A N N O NT H E S P I R I T B I N D E R

­
­
­

User avatar
Castile
Grand Master Hunter
Grand Master Hunter
Posts: 2837
Joined: Tue Jul 12, 2011 7:03 am
Realm: Nagrand
Gender: Female
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#18 Unread post by Castile » Wed May 01, 2013 9:19 pm

Spiritbinder wrote:Sasrei = 203
Wain = 197
Castilé = Below 170 (Btw, omg you live in Perh too, and OMG Your on my REALM! Shut the Front Door, No Way!!! :shock: )
Gorman = Below 166
Hahaha its abit like that when you run into perth ppl ;-) I saw Wain in a Oond raid and was like OMG petopia wain!!

Umm my ingame mount thing says 202 so not sure where you got 170 lol!! My Alliance toon doesn't have the funny e btw if that helps :P

Image

Battle for Azeroth
Balance Druid ~Sakurie~ , BM Hunter ~Castile~, Prot Paladin ~Tsurani~


User avatar
SpiritBinder
Mount Master
Mount Master
Posts: 3255
Joined: Tue Jan 05, 2010 11:45 pm
Realm: Aman'Thul
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#19 Unread post by SpiritBinder » Wed May 01, 2013 9:40 pm

Castilé wrote: Umm my ingame mount thing says 202 so not sure where you got 170 lol!! My Alliance toon doesn't have the funny e btw if that helps :P
I'm guessing 202 in inclusive of any horde and alliance mounts? It's kind of annoying, but the armoury counts both horde and alliance mounts as a separate number, even though one converts into the other if you transferred.

the 170 is the maximum you have available to any toon at any time, and Castile has the most available to her at 170. That’s what the achievement counts sadly, not the amount your account has, but the amount available to any 1 of your toon at one time.

Image

T A N N O NT H E S P I R I T B I N D E R

­
­
­

User avatar
Castile
Grand Master Hunter
Grand Master Hunter
Posts: 2837
Joined: Tue Jul 12, 2011 7:03 am
Realm: Nagrand
Gender: Female
Location: Australia

Re: How to tell if you have 200 mounts for achievement?

#20 Unread post by Castile » Wed May 01, 2013 9:59 pm

Spiritbinder wrote:
Castilé wrote: Umm my ingame mount thing says 202 so not sure where you got 170 lol!! My Alliance toon doesn't have the funny e btw if that helps :P
I'm guessing 202 in inclusive of any horde and alliance mounts? It's kind of annoying, but the armoury counts both horde and alliance mounts as a separate number, even though one converts into the other if you transferred.

the 170 is the maximum you have available to any toon at any time, and Castile has the most available to her at 170. That’s what the achievement counts sadly, not the amount your account has, but the amount available to any 1 of your toon at one time.

Oh yeah I get the armoury thing, i have 265ish on there but in game i can use 202 (on that toon anyway). I know cause I lost 4 and was at 198 in game until i made another death knight to get my 4 store mounts back :/

I'd take a screenie but I'm at work haha! but yeah I get what you mean about faction things. Are you working it out by armoury or something?

edit: Should add faction changing etc enabled me to have access to the alliance version of horde mounts I bought eg. Chopper, Mammoth etc if you aren't counting those.

Image

Battle for Azeroth
Balance Druid ~Sakurie~ , BM Hunter ~Castile~, Prot Paladin ~Tsurani~


Locked